24 Şubat 2016

Tığ İşi Kare Model


Pamuklu ipliğimizi ve tığımızı alalım.

4 zincir çekerek modelimize başlayalım. Sihirli halkamızı oluşturalım.

4 zincir daha çekelim (3 ü ikili trabzan için 1 ara zincir) ve 11 kez çift kroşe (İkili trabzan) ve 1 zincir çekelim. Birleştirelim.
3 zincir çekelim. Alt sırada 1 zincir çektiğimiz boşluğa batalım.1 cluster stitch yapalım. 3 zincir çekelim. 11 kez 3 ip ile cluster stitch yapalım. 3 zincir çekelim.
(cluster stitch: ipi tığ üzerine al. tek zincire bat. ipi tığa al çek ve tığ üzerindeki son 2 ipten çek. tekrar ipi tığ üzerine al. tek zincire bat. ipi tığa al çek ve tığ üzerindeki son 2 ipten çek.tığ üzerince 3 ip olmalı. tek seferde üçünün içinden çek. 3 zincir çek.)


Alt sırada 3 zincir çektiğimiz alana batalım. Tek kroşe yapalım. 5 zincir çekelim. Sonraki 3 zincir çektiğimiz alana batalım. Tek kroşe yapalım. Sonraki 3 zincir çektiğimiz alana 5 ikili trabzan yapalım. 4 zincir çekelim. Aynı yere 5 ikili kroşe daha yapalım. Sonraki 3 zincir çektiğimiz alana tek kroşe ile bağlayalım. 5 zincir çekelim.

Ve bu şekilde devam edelim.

(Sonraki 3 zincir çektiğimiz alana 5 ikili trabzan yapalım. 4 zincir çekelim. aynı yere 5 çift kroşe daha yapalım. sonraki 3 zincir çektiğimiz alana tek kroşe ile bağlayalım. 5 zincir çekelim.)

Birleştirelim. 
Kolay Gelsin...
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Katkıda bulunanlar

BLOG ARŞİVİ

Blogger tarafından desteklenmektedir.

İZLEYİCİLER

Bu Blogda Ara

ETİKETLER

BLOG ARŞİVİ