3 Mart 2016

Şehirlerin Şifreleri-Müzedeki Sır-Seda ŞENER

Kitabın Adı: Müzedeki Sır
Yazarı: Seda ŞENER
Seri: Şehirlerin Şifreleri
Türü: Hikaye
Yayınevi: 5 Renk Yayınevi
Sayfa Sayısı: 64
Basım Tarihi: 

Arka Kapak: 
"Elinde tuttuğun bu kitapta gezgin olmak için doğmuş bir çocuğun yüzyıllar öncesinden başlayan hikâyesi var. Ona iyi bak! Onu iyi oku ve onu yalnızca özel insanlara anlat! Çünkü bu kitap bir mucizenin peşinden şehir şehir dolaşan Barkın’ı anlatıyor. Barkın, sayfalar boyunca şifrelerin peşinden koşacak ve sen de onunla birlikte nefes nefese kalacaksın. Mektubu bulduğunda kalbin “küt küt” atacak. Bazen bir mezarın toprağını kazacak bazense bir minarenin tepesine çıkacaksın. Ters Lale’nin sırrını, güreşçilerin asırlanmış öykülerini dinleyeceksin. Şehirlerin sırlarını bilecek, tarihin kapılarını aralayacaksın. Hiç kimsenin duymadığı hikâyeleri duyacak ve öğrendiğin deyimlerle her yerde hava atacaksın! Elbette çok eğleneceksin!

Bu kitabı okuyup rahat edeceğini sanma! Kafan çok karışacak! Önce mektubu bulacaksın ama bu da yetmeyecek! Seni bekleyen şifreler mektubun içinde! Çöz çözebilirsen! Çöz ki yeni şehre yolculuğun başlasın. Peki, bu şehre nasıl gideceksin? Dur ve düşün, elbet bir yol
bulacaksın!

İlk sayfayı açar açmaz bir maceranın içine düşeceksin!"
5 Renk Yayınevi'nden çıkan Harika Dedektifler serisinden sonra kitabın yazı tipi biraz küçük geldi ancak okuması keyifli. Merak uyandırdığı için hızlı okunabiliyor. Evliya Çelebi'nin anlatılmasıyla başlayan kitabımızda, gezgin olmak için doğmuş Barkın'ın maceraları mektuplar, şifreler ve bu şifreleri bulmak için yapılan seyahatleri anlatılıyor. Çok bilgilendirici bir kitap. Büyük küçük herkese kesinlikle tavsiye ederim.

Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Katkıda bulunanlar

BLOG ARŞİVİ

Blogger tarafından desteklenmektedir.

İZLEYİCİLER

Bu Blogda Ara

ETİKETLER

BLOG ARŞİVİ