5 Mayıs 2016

Barkın Uçuyor-Seda ŞENER-Şehirlerin Şifreleri

Kitabın Adı: Barkın Uçuyor
Yazarı: Seda ŞENER
Seri: Şehirlerin Şifreleri
Türü: Hikaye
Yayınevi: 5 Renk Yayınevi
Sayfa Sayısı: 64
Basım Tarihi: 
Arka Kapak: 
"Elinde tuttuğun bu kitapta gezgin olmak için doğmuş bir çocuğun yüzyıllar öncesinden başlayan hikâyesi var. Ona iyi bak! Onu iyi oku ve onu yalnızca özel insanlara anlat! Çünkü bu kitap bir mucizenin peşinden şehir şehir dolaşan Barkın’ı anlatıyor. Barkın, işte bu elinde tuttuğun kitapta mucizesine ulaşıyor. Sonunda Uçan Halı yüzyıllardır onu bekleyen sahibinin ellerine kavuşuyor. Bu kez yeni bir şehre gitmesi gerekmiyor. Fakat macera onun peşini burada da bırakmıyor.
Halı elden ele dolaşıyor! Önce çöp kutusuna giriyor, ardından bir eskici halıya sahip çıkıyor. Cebinde parası olmayan Barkın halıyı alamıyor! İskelede diz çöküp ağlıyor. Sen de yanına oturup onunla ağlıyorsun! Sonra ne olduğunu sen de merak ediyorsun değil mi? Hemen aç kitabı ve Barkın’ı kaldır yerden! Ona her kışın ardından nasıl bahar geldiğini hatırlat! Birlikte Galata Kulesi’ne çıkın!
Hezarfen nasıl İstanbul’u bulutların içinden seyrettiyse siz de seyredin!"
Barkın artık sona yaklaştı. Bu halı için çok uğraştı ve artık tam kavuştu derken halıyı kaybetti. Dedesinin yardımıyla tekrar halıya kavuştu. Kapak resminden de anlaşıldığı gibi en son İstanbul'un tarihi bir mekanından halısıyla havalandı. 
Ama kitabın son sözleri yeni bir maceranın daha başlayacağı sinyalini veriyor.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder

Katkıda bulunanlar

BLOG ARŞİVİ

Blogger tarafından desteklenmektedir.

İZLEYİCİLER

Bu Blogda Ara

ETİKETLER

BLOG ARŞİVİ